Gratis YouTube downloader

YouTube is één van de meest populaire en meest bezochte websites op het internet.

Dat is ook niet zo heel vreemd. Allereerst brengen we steeds meer tijd op internet door en wanneer mensen gevraagd wordt naar wat ze dan allemaal op het internet doen, scoren muziek en filmpjes kijken behoorlijk hoog. En dat is precies waar YouTube voor bedoeld is. Niet dat je het een handig platform is voor lange speelfilms, maar zeker de korte filmpjes van bijvoorbeeld populaire vloggers en clips van artiesten kun je er veel vinden. Het is zelfs mogelijk om je eigen YouTube kanaal te beginnen en er wellicht geld mee te verdienen. Lees op de pagina “Geld verdienen met YouTube” hoe je dat kan doen.

YouTube filmpjes

YouTube is in eerste instantie vooral een platform waar iedere gebruiker zijn of haar eigen filmpjes kan downloaden. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan vlogs waarbij je laat zien wat je dagelijks mee maakt of filmpjes waarin je mensen informatie wilt geven over een bepaald onderwerp. Het kunnen echter ook grappige filmpjes zijn. Zo zijn de laatste jaren de zogeheten pranks over de hele wereld populair geworden. Daarbij haal je grapjes uit met andere mensen terwijl je dit allemaal vastlegt op beeld. Ook is YouTube bij uitstek geschikt om jezelf te promoten als je een bepaald talent hebt bij voorbeeld in het spelen van games. Stel dat je ontzettend goed een bepaald instrument kan spelen of kunt zingen. Maak er een filmpje van en zet het op YouTube! Je zult niet de eerste zijn die op die wijze ontdekt wordt!

YouTube muziek

Daarover gesproken: bij YouTube gaat het lang niet altijd meer alleen om filmpjes. Er is op het platform ook ongekend veel muziek te vinden. Vroeger was dit nog illegaal wanneer je van artiesten muziek op het platform zetten. Inmiddels zijn er allerlei nieuwe regels en manieren gevonden om geld te verdienen. Daardoor komt vrijwel ieder nummer dat tegenwoordig uitkomt, direct ook op YouTube en kun je deze ook direct luisteren. Bij veel nummers wordt bovendien ook een clip opgenomen. Op de radio hoor je uiteraard alleen geluid, maar wanneer je op YouTube muziek opzoekt, kun je direct ook de clip bekijken. Dat geeft bij veel muziek overigens letterlijk een ander beeld!

Maak je eigen YouTube kanaal

Wanneer je van plan bent om erg actief te worden op YouTube en regelmatig leuke filmpjes wil gaan posten, is het verstandig om een eigen kanaal aan te maken. Daar hoef je niet voor te betalen. De enige vereiste is dat je een Google account hebt, waar je mee kunt inloggen. Het grote voordeel van een kanaal is dat mensen die je filmpjes leuk, grappig of mooi vinden, je eenvoudiger terug vinden. Ze hebben namelijk de mogelijkheid om zich te abonneren op jouw kanaal. Het aantal keer dat een filmpje bekeken wordt ook wel YouTube views genoemd. Hoe meer YouTube views je hebt, hoe populairder je filmpje en hoe groter de kans dat je er, door reclame, geld mee verdient.

YouTube muziek downloaden

Helaas kun je niet altijd online zijn. Voor de momenten dat je niet online bent, is een YouTube downloader de ideale oplossing. Daarmee kun je gratis namelijk filmpjes en muziek van het platform downloaden en vervolgens op je laptop, tablet of smartphone zetten. Lastig hoeft dat overigens helemaal niet te zijn. Je vindt namelijk overal op internet mogelijkheden om gratis YouTube muziek te downloaden zodat je de mogelijkheid hebt om deze offline te bekijken. Veel mensen maken van die mogelijkheid gebruik om bijvoorbeeld muziek te downloaden. Op deze manier kun je namelijk heel simpel muziek op een ander apparaat zetten. Wel moet daarbij gezegd worden dat de geluidskwaliteit dan iets minder is.

YouTube Converter

Zo’n YouTube downloader wordt ook wel eens een YouTube converter genoemd. Je converteert namelijk gratis de muziek van het platform naar jouw eigen apparaat. Het fijnste daarvan is misschien nog wel dat je vaak kunt kiezen in welk formaat je de muziek of film download. Dat klinkt misschien onbelangrijk maar is dat niet. Sommige formaten zijn bijvoorbeeld niet geschikt om af te spelen op een tablet of smartphone. Er is bijvoorbeeld een speciale YouTube mp3 converter op internet te vinden. Daarmee zet je muziek YouTube naar mp3 waardoor je deze ook op allerlei andere apparaten af kunt spelen.

YouTube banner maken

Wanneer je veel filmpjes post, kun je deze een ander uiterlijk geven met een YouTube banner. Je kunt eenvoudig gratis een YouTube banner maken op verschillende websites. Daarbij zijn er zelfs tal van gratis templates beschikbaar die je eigenlijk alleen maar hoeft in te vullen. Een YouTube banner maken is zekere aan te raden omdat het je filmpjes net wat leuker en interessanter maakt!