Gratis sport apps

Wil je graag sporten, maar ga je liever niet naar de sportschool of heb je hier geen tijd voor?

Of vind je het gewoon fijn om thuis te sporten en geef je er liever niet (onnodig) veel geld aan uit? Er zijn tal van gratis sport apps die uitkomst bieden! Maar ja, hoe vind je snel handige gratis sport apps, zonder je een ongeluk te zoeken in de App Store of Google Play? Wij helpen je daarbij. Hieronder een overzicht van een aantal goede gratis sport apps. Neem het heft in eigen hand en sport waar je wilt, wanneer je het wilt en hoe jij het wilt.

Sworkit

Eigenlijk kan je niet zonder deze gratis app als je thuis aan fitness, cardio, yoga en nog meer wilt doen. Deze gratis sport app heeft een fantastisch design, dat alleen maakt het al een fijne tool om te gebruiken. Het gebruik van deze applicatie is kinderlijk eenvoudig, je kunt kiezen om zelf alles in te stellen of om een standaard workout te doen. Als je zelf de instellingen wilt aanpassen, geef je eenvoudigweg in wat voor training je wilt doen en voor hoe lang. Simpel, toch? Vervolgens druk je op start en speelt je op maat gemaakte trainingsschema af. Alles is instelbaar in deze gratis sport app, bijvoorbeeld ook hoe lang je een bepaalde oefening wilt doen en hoeveel rusttijd je wilt tussen de oefeningen door.

7-minute workout

Als je niet veel tijd hebt om te sporten, maar wel dagelijks een korte workout wilt doen, is een 7-minute workout app een goede keuze. Een leuke manier om iedere dag met je lichaam bezig te zijn, zonder meteen urenlang in de sportschool te staan. In de App Store en op GooglePlay vind je verschillende soorten apps die een 7-minute workout aanbieden. Er is ongetwijfeld een gratis app die jou aanspreekt. Deze gratis sport apps voorzien je van een dagelijkse dosis beweging, maar aanvullen met extra cardio of krachttraining kan natuurlijk nooit kwaad.

Runkeeper

Ben jij van de cardio training? En ben je graag buiten? Dan is deze app de perfecte match voor jou. Of je nou fanatiek hardloper bent of beginneling, deze gratis sport app helpt je om het maximale uit je workout te halen. Met behulp van GPS kan je na een rondje rennen bijvoorbeeld je route inzien. Handig voor als je dezelfde route nog eens wilt lopen of benieuwd bent waar je bent geweest. Daarnaast zie je uiteraard het aantal kilometers dat je hebt gemaakt en welke tijd je hebt neergezet op deze afstand. Wil jij trainen voor een (halve) marathon? Of misschien zelfs voor een triatlon? Dan biedt Runkeeper uitkomst, door een trainingsschema aan te bieden om stapsgewijs je doel te bereiken!

Daily Yoga

In alle rust waar je ook bent yoga oefeningen kunnen doen, Daily Yoga maakt het mogelijk. Deze gratis yoga app bevat veertig sessies die als filmpje zijn opgenomen in HD-kwaliteit, waarin aandacht wordt besteed aan de spiergroepen in onder andere je rug, buik, borst en billen. Daarnaast heb je een ruime keuze uit gratis achtergrondmuziek in deze yoga app, voor als je een varia aan oefeningen uit de ruim 300 houdingen tellende database wilt uitvoeren. Het is mogelijk om aanpassingen te maken in de instellingen, om het tempo aan te passen aan jouw wensen.

Simply Yoga

Een andere yoga app is Simply Yoga. Deze gratis app is onderdeel van de Daily Workout Apps serie. Dagelijks tussen de bedrijven door de tijd nemen om yoga oefeningen te doen word je wel heel gemakkelijk gemaakt. Deze yoga app voorziet je van snelle en effectieve programma’s met oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. De belangrijke spiergroepen komen allemaal aan bod in de oefeningen die deze yoga app te bieden heeft. Simply Yoga is eenvoudig in de bediening, wat het tot een erg gebruiksvriendelijke gratis sport app maakt. Natuurlijk zijn er nog veel meer gratis sport apps te vinden in de App Store en op GooglePlay. Bovenstaande apps behoren echter tot de beste gratis sport apps en maken het een stuk leuker en gemakkelijker om bijvoorbeeld thuis te sporten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je voortgang bij te houden of in alle rust tot jezelf te komen met yoga oefeningen.