Gratis spelletjes

Of je nou van eenvoudige spelletjes op je computer houd of van bijvoorbeeld een leuke quiz met vrienden en familie of een uitdagende legpuzzel, online vind je het allemaal!

Er zijn verschillende sites die leuke spelletjes aanbieden die op verschillende niveaus te spelen zijn. Daarnaast kan je zelfs online legpuzzels maken. Ook zijn er gemakkelijk te gebruiken tools beschikbaar om zelf een quiz te maken die je met anderen kan spelen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden vind je hieronder verschillende soorten websites waarop je gratis spelletjes kan doen.

Verzamelsites van gratis spelletjes

Het web duizelt van de gratis spelletjes die worden aangeboden. We geven je meer informatie over twee veel bezochte websites waar je kan kiezen uit tientallen verschillende online spellen.

Voor elk wat wils op spele.nl

Op www.spele.nl vind je voor iedereen leuke gratis spelletjes. Zowel voor kinderen als volwassenen zijn er meerdere uitdagende spelletjes beschikbaar die je direct online kan spelen. Speel de verslavende Bubble Game waarbij je een veld met gekleurde bubbels leeg moet maken door met de juiste kleur bubbel de andere bubbels te raken. Of ga voor het minder stressvolle, maar zeker uitdagende Mahjong waarbij je steentjes met dezelfde oosterse vormen bij elkaar moet zoeken om het veld leeg te spelen. Daarnaast vind je op deze website van allerlei kaartspelletjes, actiespelletjes, behendigheidsspelletjes en er zijn zelfs gratis spelletjes die je met meerdere personen. Een hele leuke website met een ruim aanbod van verschillende soorten spellen.

Spelletjes voor alle leeftijden op funnygames.nl

De website www.funnygames.nl heeft net als spele.nl een ruim aanbod van gratis spelletjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erop. Kinderen kunnen hun lol niet op met kapsalon- en aankleedspelletjes, ijsjes maken of old school Tetris. Verder kan je op deze website je hersens laten kraken met spellen als Yahtzee, Mahjong of Solitaire. Daarnaast zijn er leuke behendigheidsspelletjes beschikbaar, waar je bijvoorbeeld hamburgerbakker bent van McDonald’s of je snelheid wordt getest in het populaire Pacman.

Een echte legpuzzel, maar dan online

Ben je een echte puzzelfreak? Dan kan je online via verschillende website gratis legpuzzels maken. Heerlijk voor een regenachtige middag, of gewoon omdat het kan.

Lekker puzzelen op legpuzzel.net

Op www.legpuzzel.net heb je de keuze uit puzzels in verschillende categorieën. Je zal niet snel uitgekeken raken op deze site, door de diversiteit in het aanbod. Dit zijn de thema’s die beschikbaar zijn:
Bekende steden
Dieren
Kunst
Bloemen & tuinen
Vakanties
Natuurlijke scenes
Zee
Dingen
Volop puzzelaanbod dus. Offline puzzelen is leuk, maar online een gratis legpuzzel maken is misschien nog wel veel leuker. Veel plezier!

De keuze is reuze op jigsawplanet.com

Honderden gratis legpuzzels die je overal mee naar toe kan nemen, simpelweg omdat ze allemaal online te spelen zijn op www.jigsawplanet.com. Een groot voordeel van deze website is niet alleen de brede variatie in thema’s van de legpuzzels, maar vooral dat je gemakkelijk het aantal puzzelstukjes kan kiezen waarmee je wilt puzzelen. Per puzzel kan je selecteren met hoeveel stukjes je aan de slag wilt van 25 tot 300 stukjes. Nog een leuke bijkomstigheid: je bepaalt zelf hoe de puzzelstukjes eruit zien. Dat is nog eens een unieke manier van een legpuzzel maken. Acht verschillende vormen om uit te kiezen zorgen ervoor dat de legpuzzels uitdagend zijn en blijven.

Word quizmaster

Naast ‘gewone’ spelletjes, vind je online ook tal van mogelijkheden om quizzen te doen of zelf te maken voor een gegarandeerd succesvolle spelletjesavond met familie en vrienden.

Gebruiksklare quizzen

Je eigen kennis gratis online testen met behulp van een quiz, dat kan op www.quiz123.nl. Je kan ontzettend lang doorspelen en dit zonder plug-ins te installeren of een account aan te maken. Zodra je de website opent kan het grote raden beginnen en heb je 30 seconden voor iedere vraag om deze te beantwoorden. Je score wordt in hetzelfde scherm bijgehouden.

Zelf een quiz maken

Wil je zelf een quiz maken om met familie, vrienden of collega’s te spelen? Op www.onlinequizcreator.com maak je eenvoudig een goed uitziende quiz die je overal kan openen en dus ook overal kunt spelen. Een aanrader voor wanneer je bijvoorbeeld een workshop houd of op een bruiloft de kennis van het publiek over het bruidspaar wilt testen. Als je gebruik wilt maken van de meer uitgebreide opties die deze website biedt, zijn er wel degelijk kosten aan verbonden. Dat neemt niet weg dat de gratis basis quiz ontzettend leuk is om te gebruiken.