Gratis programma

De computer is in onze westerse moderne samenleving echt onmisbaar geworden. We gebruiken het apparaat werkelijk overal voor zowel op het werk als voor privé.

Er zijn dan ook ongelooflijk veel verschillende soorten programma’s die je op je computer kan zetten. Deze programma’s kunnen je helpen met tal van werkzaamheden zoals boekhouden, foto’s mooier maken of video’s monteren. Natuurlijk kun je veel voor dergelijke programma’s betalen, maar je kunt ook gewoon een gratis programma downloaden! Er zijn voor al deze activiteiten namelijk meer dan genoeg programma’s beschikbaar waar je niet voor hoeft te betalen. En waarom zou je een duur programma kopen als je ook een prima werkend gratis programma kunt krijgen?

Edit programma

Veel mensen maken op hun computer gebruik van een edit programma. Daarmee kun je bijvoorbeeld geluid en video’s bewerken. Wanneer je met je camera of smartphone een leuk geluid of video opneemt, is het vaak nog wel zo leuk om deze goed te bewerken. Sommige stukjes wil je er bijvoorbeeld uitknippen of andere stukjes wil je juist weer meerdere keren achter elkaar monteren. Ook kun je met een video editor bepaalde effecten toevoegen aan je filmpje zoals het beeld dat wegdraait of een muziekje zetten achter bepaalde fragmenten. De mogelijkheden met een video editor zijn eindeloos en juist daarom is het ook erg populair. Een keuze maken voor een edit programma is soms lastig omdat er heel veel verschillende. Het is echter wel aan te raden in ieder geval eerst te kiezen voor een gratis programma.

Factuurprogramma

Steeds meer mensen zijn zelfstandig ondernemer en dan moet je al flink wat investeringen doen. Een gratis programma op je computer waarmee je facturen kunt verwerken, is in dat geval daarom erg handig. Als ondernemer is de administratie namelijk behoorlijk wat werk. Vooral het verwerken van inkomende facturen en het maken van de uitgaande facturen kan behoorlijk veel tijd kosten. Een factuurprogramma kun je daarom altijd goed gebruiken. Daarmee maak je automatisch facturen en hoef je eigenlijk alleen maar informatie in te vullen. Dat is uiteraard ontzettend handig en bespaart je veel tijd zodat je dat kunt besteden aan je werk zelf! Je kunt eenvoudig een gratis factuurprogramma downloaden via internet.

Boekhoudprogramma

De boekhouding is bij ieder bedrijf én gezin een belangrijk onderdeel van de financiële huishouding. Wanneer je voor jezelf begint, wil je natuurlijk het liefst al je tijd steken in je droom. De boekhouding is dan voor veel mensen een vervelende bijkomstigheid. Toch is het noodzakelijk en kun je niet zonder een goede boekhouding. Dat geldt wanneer je een bedrijf begint, zelfstandig ondernemer bent, maar ook als je gewoon in dienstverband bent. Je moet namelijk ook privé je boekhouding bijhouden. Dat kun je gelukkig gewoon op de computer doen met een gratis programma. Je kunt namelijk gebruik maken van een boekhoudprogramma. Dat bespaart je heel veel werk en tijd. Een gratis boekhoudprogramma is online niet zo moeilijk te vinden en kun je binnen enkele minuten downloaden!

Tekenprogramma

Je huis opnieuw indelen? Wil je een vloer gaan leggen of ben je van plan om de tuin eens helemaal te gaan renoveren? In dat geval komt een tekenprogramma erg goed uit. Waar je dat vroeger op papier moest doen, kun je nu met een gratis tekenprogramma eenvoudig uit de voeten op je computer. Je maakt de tekening precies zoals jij het in gedachten heb en vervolgens kun je beginnen met de uitvoering. Je kunt het natuurlijk ook voor je werk nodig hebben. Wanneer je bijvoorbeeld in de bouw werkt of tuinen van andere mensen aanlegt. Een tekenprogramma is simpelweg onmisbaar.

Video converter

Video’s kun je in veel verschillende bestandsformaties opslaan. Het probleem is dat lang niet alle formaten geschikt zijn om op de diverse apparaten af te spelen. Zo zijn Avi bestanden niet af te spelen op een iPod of iPad. Gelukkig is het ook mogelijk om video’s om te zetten naar een bestandsformatie dat wél geschikt is voor het apparaat waarop je het wil afspelen. Met een video converter kun je bestanden altijd omturnen naar de formatie die je wilt. Gelukkig is het niet lastig om een video converter te vinden. Een gratis video converter is overal op internet te vinden en zoals het hoort bij een gratis programma ook binnen enkele minuten te downloaden.

Fotobewerkingsprogramma

Foto’s zijn herinneringen die je het liefst zo lang mogelijk bewaart. Helaas lukken niet alle foto’s. Gelukkig kun je dat met een fotobewerkingsprogramma eenvoudig oplossen. Daarmee maak je de foto’s die je gemaakt hebt nog mooier en kun je ook bepaalde effecten toevoegen aan je foto’s. Dit gratis programma kun je zonder problemen downloaden!