Gratis Office Word en Excel

In onze digitale samenleving kunnen we echt niet meer zonder computer.

Of je nu een baan hebt of nog op school zit: een computer is simpelweg onmisbaar. Als is het alleen maar vanwege het feit dat veel van ons (school)werk op de computer moet gebeuren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tekstverwerken of emaillen. Word is het meest bekende en populaire tekstverwerkersprogramma’s. Je kunt er niet alleen teksten mee maken, maar ze ook op allerlei manieren bewerken door bijvoorbeeld verschillende lettertypes te kiezen. Word is een onderdeel van Microsoft Office dat nog veel meer handige programma’s heeft. Vrijwel iedere computer heeft de beschikking over Office. Maar wist je dat je ook een gratis office pakket met word en Excel kunt aanschaffen?

Microsoft Office is onmisbaar

Mede door Word is Microsoft Office eigenlijk onmisbaar geworden. Vrijwel ieder tekstdocument wordt met behulp van Word gemaakt. Daardoor kun je eigenlijk niet zonder, zowel op je werk als thuis. Ook thuis moet je immers wel eens iets maken. In een gezin met opgroeiende kinderen moeten er bovendien allerlei werkstukken gemaakt worden en ook dat wordt een stuk lastiger zonder Office. Natuurlijk zal er vast een vervangend programma te vinden zijn, wanneer Office niet meer werkt. Maar vast staat in ieder geval dat er in heel de wereld de nodige problemen ontstaan wanneer Office van de ene op de andere dag er mee op zou houden.

Waar bestaat Office uit?

Office is echter veel meer dan alleen Word en Excel, al is het wel zo dat veel mensen Office downloaden vanwege deze twee programma’s. Ook andere programma’s binnen het Office pakket worden echter veel gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Microsoft PowerPoint waarmee je prachtige presentaties kunt maken die je op werk en school natuurlijk ook wel eens nodig hebt. Afhankelijk van welke Office pakket je aanschaft, zitten er nog meer programma’s in. Voorbeelden hiervan zijn OneNote, een notitieblok en Microsoft Publisher waarmee je leuke collages kunt maken. Office downloaden betekent automatisch ook dat je Outlook krijgt meegeleverd. Dit is een emailprogramma inclusief adresboek, takenbeheer en kalender. Outlook is met vrijwel alle emailadressen te integreren.

Word en Excel

Verreweg de twee meest gebruikte programma’s zijn echter Word en Excel. Vooral Word is erg populair. Iedereen moet immers wel eens een tekst opstellen of een document of verslag maken. Word is dan verreweg de beste optie. Veel mensen willen dan ook Word downloaden en hebben de rest minder snel nodig. Hoewel het mogelijk is om afzonderlijk Word te downloaden, is dat niet altijd even eenvoudig. Ook Excel is erg in trek. Dit programma wordt met name voor schema’s en spreadsheet gebruikt. Daarom is het op veel kantoren een populair programma. Ook privé wordt het echter door veel mensen gebruikt.

Office kopen

Er zin verschillende Office pakketten verkrijgbaar en deze kun je ook op verschillende plaatsen kopen. Je kunt deze bijvoorbeeld bestellen in de officiële Microsoft winkel of in een fysieke winkel. Je krijgt in dat geval een pakket met meerdere cd-rom om de programma’s uit het Office pakket op je computer te zetten. De Office pakketten verschillen niet alleen qua inhoud van programma’s maar ook voor het aantal computers waar je de programma’s op kunt gebruiken. Wanneer je een Office pakket wil kopen, kan dat echter behoorlijk prijzig zijn. Je hebt echter ook aanbiedingen zoals Office studenten of Office kantoor. Office studenten is vanzelfsprekend een speciale aanbieding voor studenten. Het is gelukkig ook nog mogelijk om Office gratis te krijgen.

Microsoft Office downloaden

Overigens is het helemaal niet noodzakelijk om een fysiek Office pakket te kopen. Je kunt namelijk ook Office downloaden. Dat is vanzelfsprekend een stuk eenvoudiger en je hoeft er ook de deur niet voor uit. Je zet de download aan, gaat even iets anders doen en voor je het weet staat het volledige Office pakket op je computer. Betaald Office downloaden? Dan krijg je meestal een bepaalde code die je in moet voeren zodra de download is geslaagd. Of je moet aanmelden met je emailadres.

Gratis Office pakket

Office hoeft echter helemaal geen geld te kosten. Je kunt namelijk ook een gratis Office pakket downloaden. Je betaalt er dus helemaal geen geld voor en toch kun je gebruik maken van de verschillende programma’s die binnen Office beschikbaar zijn. Een gratis Office pakket kun je eenvoudig online krijgen. Het is alleen een kwestie van aanklikken en je computer zal het volledige office pakket vervolgens automatisch beginnen te downloaden. Voor je het weet maak je gratis gebruik van Word en Excel!