Gratis kaarten versturen

Een kaartje is altijd leuk. Al decennialang sturen mensen elkaar een kaartje bij allerlei gelegenheden.

Het is een persoonlijke en lieve manier om mensen te laten weten dat je aan ze denkt of met ze mee leeft. Denk maar eens hoe leuk je het vroeger vond als je jarig was en er van verschillende mensen post kwam. Zodra de postbode kwam was het rennen naar de bus en kijken wie er je allemaal een kaartje heeft gestuurd. Hoewel tijden veranderd zijn, is er aan het principe van een kaartje gelukkig nog helemaal niets veranderd. Het is namelijk nog steeds leuk om een kaartje te krijgen en nog steeds sturen mensen kaarten naar elkaar en leven ze met elkaar mee.

De digitale wereld

Natuurlijk is er wel het één en ander veranderd in onze moderne digitale samenleving. Steeds meer mensen schrijven de oude kaartenpost letterlijk af. Dat is overigens ook helemaal niet zo vreemd. De laatste decennia zijn computers steeds meer van ons over gaan nemen en gaat de communicatie ook steeds vaker via het internet. Waar je vroeger een brief naar iemand stuurde, neem je vandaag de dag simpelweg contact op via email of je smartphone. Vroeger moest je met een acceptgirokaart geld overmaken, maar vandaag de dag kun je dat heel simpel online doen. Vrijwel al ons contact gaat via de digitale weg en dat geldt ook voor een kaart versturen.

Nog steeds kaarten!

Toch zijn er nog steeds mensen die een kaart versturen via de post en vreemd genoeg vinden ontvangers dat vaak ook erg leuk. Het wordt echter wel steeds minder en de postbedrijven worden dan ook kleiner en kleiner. Dat betekent echter niet dat er ook minder kaarten verstuurd worden. Alleen doe je dat nu online, door middel van een e card. Dit is een geen fysieke kaart, maar een kaart die je gewoon via internet verstuurt. Met kerst zijn deze kaarten ongelooflijk populair. Er zijn dan ook ontzettend veel kerstkaarten online te vinden en je kunt die ook snel, eenvoudig én gratis versturen. Omdat het via internet gaat, kun je daar ook nog eens allerlei effecten bijvoegen zoals geluid en beeld!

Tal van verschillende kaartjes

Wanneer je een e card wil versturen, heb je minstens zoveel keuze uit verschillende kaarten dan je vroeger had bij postkaarten. Je kunt bijvoorbeeld zomaar even een kaartje sturen naar een vriend of vriendin die het moeilijk heeft. Gewoon, om te laten zien dat je met ze mee leeft. Of je stuurt een kaart voor een speciale gelegenheid. Wanneer iemand jarig is bijvoorbeeld of erin geslaagd is om zijn of haar diploma te halen. Of wat dacht je van de traditionele kerstkaarten die vandaag de dag ook steeds vaker als e card verstuurd worden? Ook dan kun je het namelijk persoonlijk maken door er een leuke boodschap bij te zetten. Vrijwel alle kaarten zijn ook beschikbaar als e card en dus eenvoudig online te versturen!

Maak je eigen visitekaartjes

Overigens kun je online niet alleen gratis kaarten maken om naar vrienden en familieleden te versturen. Ook andere kaarten kun je gratis maken en soms zelfs drukken of laten drukken. Wat dacht je bijvoorbeeld van visitekaartjes? Steeds meer mensen werken als ZZP’er of hebben een eigen bedrijf en dan moet je natuurlijk wel de beschikking hebben over visitekaartjes. Deze helpen je namelijk om meer klanten te krijgen en om er voor te zorgen dat mensen je onthouden. Stel dat iemand je diensten niet nodig heeft maar een half jaar later wel. Wanneer je een visitekaartje hebt gegeven, kan deze potentiele klant daar op terugvallen.

Maak je eigen uitnodiging

En wat dacht je van het maken van je eigen uitnodiging? Er zijn natuurlijk tal van situaties te bedenken waarbij je mensen wilt uitnodigen. Bijvoorbeeld wanneer jij of één van de andere leden van het gezin jarig is of als je een leuke sinterklaasavond of kerstavond met de hele familie wilt organiseren. Online kun je eenvoudig een uitnodiging maken. Daarbij kun je kiezen voor een standaard template of helemaal zelf de uitnodiging maken. Voeg er een persoonlijke boodschap aan toe en klaar ben je!

Betaal niet als het niet nodig is!

Er zijn online tal van dergelijke diensten te vinden. Voor veel van deze diensten moet je echter wel betalen. Dat is gelukkig helemaal niet nodig. Het simpele advies luidt: betaal nergens voor als je het ook gratis kunt krijgen. Je kunt eenvoudig online kaarten versturen of je eigen visitekaartjes ontwerpen. Ook kun je gratis een uitnodiging maken en versturen.