Gratis handwerk patronen

Ben je beginnend hobbyist of ervaren handwerker?
Voor creatievelingen van ieder niveau is internet het walhalla waarop vrijwel alle soorten patronen te vinden zijn.

Het is alleen wel handig als je weet waar je moet zoeken. Daarom hebben we een aantal interessante websites op een rijtje gezet. Of je nou op zoek bent naar gratis haakpatronen, breipatronen, je een omslagdoek of quilts wilt maken of schattige babykleertjes of -spulletjes wilt maken, wij laten je zien waar je moet zijn voor haakpatronen in het Nederlands.

Gratis haakpatronen in alle soorten en maten

Een platform zoals Pinterest biedt ontzettend veel als je zelf wilt gaan haken of op zoek bent naar nieuwe patronen. Het kan alleen wel lastig zijn om in de wirwar van veelal gratis haakpatronen iets te vinden dat past bij jouw vaardigheden. Hieronder vind je enkele websites waar je terecht kan voor gratis haakpatronen.

Knuffels haken

De gratis haakpatronen in het Nederlands op www.stipenhaak.nl zijn de moeite waard voor iedereen om te proberen. De duidelijke beschrijving zorgt ervoor dat de stappen van de haakpatronen gemakkelijk te volgen zijn en dus zeer geschikt voor beginnende haaksters. Je hebt geen account of aanmelding nodig om gebruik te maken van de gratis haakpatronen op deze website.

Haken wat je wilt

Van bloemen en tassen tot poppen en pannenlappen, door een bezoek aan www.allesoverhaken.nl gaat er een wereld voor je open. Deze website wijst je de weg door een online verzameling van gratis haakpatronen, welke vrijwel allemaal in het Nederlands beschikbaar zijn. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt een link naar een leuk haakpatroon op deze website.

Van babydekentje tot handige shopper

Als je aan de slag wilt met het haken van schattige babykleertjes of -spulletjes ben je op het juiste adres bij www.wolplein.nl. Op de homepagina kan je eenvoudig filteren op het soort patroon waar je naar op zoek bent en voor je het weet heb je een fantastisch gratis haakpatroon voor je in het Nederlands waar je iemand anders (of jezelf) ongetwijfeld een groot plezier mee doet als je haakwerk eenmaal af is. Daarnaast vind je talloze andere geweldige gratis haakpatronen op deze website. Voor bijvoorbeeld een haakpatroon om een omslagdoek te maken ben je hier ook op de juiste plaats. Bij het Wolplein vind je een ontzettend brede variatie aan haak- en breipatronen.

Breien: kleding en accessoires

Hoe leuk is het om een zelf gebreid kledingstuk te dragen of weg te geven. Of een hippe homemade accessoire zoals een stoere muts. Op www.hobbydoos.nl vind je eigenlijk alles onder een dak. Gratis breipatronen en alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met handwerken. Heel handig dus als je bepaalde naalden bijvoorbeeld niet in huis hebt, dan kan je ze meteen bestellen. Op www.hobbygigant.nl is ook een ruim aanbod van gratis haak- en breipatronen beschikbaar. Door op de homepagina eenvoudig te filteren, vind je snel wat je zoekt en kan je dus in een handomdraai aan de slag met een breipatroon.

Kleding en gordijnen naaien

Goede gratis naaipatronen zijn iets lastiger te vinden dan gratis haak- en breipatronen. Maar ze zijn er zeker. Zowel in het Nederlands, maar helemaal in het Engels, vind je als je goed zoekt honderden naaipatronen. Van gordijnen maken tot naaipatronen voor babykleding, het staat allemaal online, gratis! Op bijvoorbeeld www.naaipatronen.nl vind je patronen voor eigenlijk ieder soort kleding wat je maar kunt bedenken. Ook naaipatronen voor baby’s dus. Als je zelf gordijnen wilt maken kan je terecht op http://www.hetzelfmaken.nl/zelf-gordijnen-maken voor een stap voor stap uitleg voor het naaien van je eigen gordijnen.

Een unieke quilt

Wil je een quilt maken om op te hangen, op bed te leggen of om aan iemand cadeau te doen? Het maken van een quilt vergt vanzelfsprekend veel geduld, maar het resultaat is het meer dan waard. Wist je dat je quiltpatronen ook kan gebruiken voor het maken van unieke tassen of bijvoorbeeld een slaapzak? De website www.quiltkompas.nl biedt meerdere Nederlandse quiltpatronen aan en je hebt de mogelijkheid om de benodigde stoffen aan te schaffen. Quiltmallen of quilt sjablonen zijn meestal niet gratis. Quiltmallen zijn hulpmiddelen, vaak van plastic, om bijvoorbeeld bloemen, hartjes of vlinders te kunnen maken op een quilt.