Gratis films

Legale opties om gratis films te kunnen kijken.
In de huidige samenleving, waar door de komst van internet de globalisering in een stroomversnelling is gekomen, zijn we het gewend om de hele wereld binnen handbereik te hebben.

Je kunt voor steeds minder geld de wereld rond reizen, je kunt alles bestellen wat je wilt hebben, en je kunt, zo ongeveer, alles kijken wat je graag wilt zien. Van dit laatste is echter niet alles legaal. Als je het aanbod aan films voor jezelf wilt uitbreiden, lees dan eerst goed of je legaal bezig bent.

Gratis films downloaden heeft plaats gemaakt voor gratis films streamen

Het gratis downloaden van films was lang legaal in Nederland, maar hier is enkele jaren geleden verandering in gekomen. Voor het aanbieden van films, series, muziek en boeken die auteursrechtelijk worden beschermd, moet toestemming worden gegeven door de makers en hier moet voor worden betaald. Als een website gratis downloads voor films aanbiedt mag je er dus bijna van uitgaan dat dit illegaal is. Het is verstandig om hier dan uit de buurt te blijven, je kunt er namelijk een fikse boete voor krijgen. De laatste jaren zijn streamingdiensten, zoals Netflix, dan ook sterk in opkomst. Streamen wil zeggen dat je rechtstreeks kunt kijken, zonder eerst te downloaden. Voor een klein bedrag per maand kun je onbeperkt films en series kijken wanneer het jou uitkomt.

Populaire opties voor streamen in Nederland

Netflix eerste maand gratis. De populaire dienst Netflix krijgt er steeds meer concurrentie bij in ons land. Zo heb je, bijvoorbeeld, ook Videoland, Film1 en Pathé Thuis. Soms betaal je een bedrag per maand, en soms betaal je per film; wat het meest interessant is verschilt per persoon. Als je maar heel af en toe een filmpje kijkt dan is het waarschijnlijk verstandig om per film te betalen. Als je regelmatig hele filmmarathons houdt dan is het waarschijnlijk beter om een abonnement zonder beperkingen te nemen. De diensten kun je vaak rechtstreeks op je smart tv bekijken, maar werken via een app ook op je laptop, smartphone of tablet. Zo kun je onderweg of lekker lui in bed ook jouw favoriete films kijken. Ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Netflix kun je eerst een maand gratis proberen. Ook de andere diensten zijn meestal maandelijks opzegbaar, waardoor je nergens aan vast zit.

Extra filmzenders of filmpakket in jouw tv abonnement

Via sommige tv aanbieders heb je ook de mogelijkheid om gratis films aan jouw tv abonnement toe te voegen zonder dat je daar een aparte dienst voor hoeft te gebruiken. Zo kun je een abonnement van KPN, bijvoorbeeld, uitbreiden met een Film1 pakket, waardoor je rechtstreeks films op je tv kunt kijken. Ook Ziggo biedt de mogelijkheid om een Movies & Series pakket toe te voegen, in 3 verschillende maten. Zo kun je naast leuke Nederlandse films van eigen bodem ook grote internationale kaskrakers bekijken. Kijk vooral of jouw tv aanbieder ook een leuke aanbieding voor jou heeft.

Ook voor de sportliefhebber zijn er leuke opties

Geef je weinig om films, maar kun je voetbal kijken niet missen? Dan heb je vaak ook de mogelijkheid om jouw tv abonnement uit te breiden met een extra sportzender of
sportpakket. Via veel aanbieders kun je bijvoorbeeld Fox Sports of Ziggo Sport toevoegen. Zo kun je op je vrije zondag zowel voetbal als lekker f1 kijken. Ook hierin zijn vaak genoeg keuzes; je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wil je Nederlandse wedstrijden zien, heb je een voorkeur voor internationaal, of wil je gewoon alles zien? Kijk eens wat er mogelijk is.

Jacht op illegale IPTV

Hoewel er dus veel mogelijk is via je tv aanbieder of losse streamingdiensten, is dat voor sommige mensen nog niet genoeg. Via IPTV (Internet Protocol TeleVision) abonnementen is het mogelijk om voor een klein prijsje een groot aanbod aan internationale betaalzenders te bekijken. Dit mag echter niet. Er worden enkele duizenden zenders, uit illegale bron, aangeboden voor een fractie van de prijs die het normaal zou kosten om deze zenders te bekijken. Dit klinkt interessant, maar zowel het aanbieden van deze abonnementen als het kijken is illegaal. Hier wordt nu dan ook scherp op gelet. Als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat waarschijnlijk ook. Gelukkig hoef je via het legale aanbod dat in Nederland te krijgen is ook weinig te missen.