Gratis cursus en theorie

Er zijn ontzettend veel verschillende cursussen die je kunt volgen. Sommige cursussen moet je bijvoorbeeld via je werk volgen en andere doe je weer omdat je zelf iets wil leren.

Gelukkig hoef je daar vandaag de dag helemaal de deur niet meer voor uit. Je kunt namelijk ook online cursussen volgen en in veel gevallen is dat zelfs nog gratis ook. Een gratis cursus online volgen kan op heel veel verschillende gebieden. Welk type cursus je volgt, hangt natuurlijk af van wat je wil. Daarnaast zijn er ook nog eens talloze gratis testen beschikbaar om er bijvoorbeeld achter te komen welke politieke partij het beste bij je past of welk beroep voor jou geschikt is.

EHBO cursus

Jarenlang maakte het landelijk alarmnummer reclame met: ‘112, daar red je levens mee’. Maar weet je waar je echt levens mee red? Als je zelf in staat ben om eerste hulp te verlenen wanneer er in je omgeving iets mis gaat. Daarom zou eigenlijk ieder mens een EHBO cursus moeten volgen. Helaas zijn veel mensen het vast van plan maar zien ze het niet zitten om wekelijks een avond weg te gaan. Gelukkig is dat inmiddels ook niet meer nodig. Je kunt namelijk ook een gratis EHBO cursus online volgen. Aan de hand van uitleg door middel van filmpjes en afbeeldingen leer je op een praktische manier hoe je het beste de eerste hulp kunt verlenen in verschillende situaties. Zo kun je gratis leren reanimeren en weet je hoe je moet opgaan met verwondingen.

Leer een taal

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat een cursus op allerlei gebieden plaats kunnen vinden. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een vreemde taal te leren? Vandaag de dag krijgt iedereen bijvoorbeeld op school Engelse les, maar vroeger was het helemaal niet zo gebruikelijk. Toch kan Engels leren erg belangrijk zijn, zeker wanneer je regelmatig naar het buitenland gaat. Daarbij maakt het niet eens uit of dat voor zaken is of gewoon omdat je zo vaak op vakantie gaat. Engels leren kan simpel en effectief door een online cursus te volgen, waarbij je de basisbegrippen van de taal leert. Dat geldt trouwens niet alleen voor Engels, maar ook wanneer je een andere taal wil gaan leren. Vrijwel altijd is er wel een gratis cursus online beschikbaar!

IQ test

Wil je nu eindelijk eens van jezelf weten hoe hoog jouw IQ is? Of ga je binnenkort mee doen aan een IQ test? Dat kan zijn om jezelf te bewijzen, maar soms is het ook noodzakelijk om een IQ test te maken wanneer je voor een bepaalde functie solliciteert of je wilt inschrijven voor een opleiding. Gelukkig zijn er online tal van testen te vinden. Je kunt dus simpel online een IQ test oefenen. Er is echter wel behoorlijk veel verschil tussen de diverse testen. Een goede IQ test onderscheidt zich doordat er vragen uit verschillende categorieën in te vinden zijn. Wil je een IQ test oefenen? Kies dan wel voor een gratis variant!

Beroepskeuzetest

Sommige mensen weten van jongs af aan al precies wat ze willen worden en krijgen uiteindelijk ook hun droomberoep. Helaas geldt dat ideaalplaatje voor lang niet iedereen. Er zijn namelijk ook heel veel mensen die simpelweg niet goed weten wat ze willen worden. Daarvoor is een beroepskeuzetest ideaal. Er zijn behoorlijk veel van dit soort testen gratis online te doen. Je geeft antwoord op bepaalde vragen en je moet wat karaktereigenschappen van jezelf invullen. Op basis van je antwoorden bepaalt de test welke beroepen er voor jou geschikt zijn. Er zijn al duizenden mensen die dankzij de beroepskeuzetest een beroep of opleiding vonden die perfect bij hen past. Je kunt een gratis beroepskeuzetest online maken!

Gratis autotheorie oefenen

Vroeg of laat wil iedereen zijn of haar rijbewijs halen en daarvoor moet je ook een theoriecertificaat hebben. Je theorie examen halen is echter lang niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom is het wel zo fijn dat je kunt oefenen. Je theorie examen oefenen kan overigens gewoon thuis achter je eigen computer. Daar hoef je in veel gevallen zelfs niet voor te betalen. Je krijgt gewoon een aantal vragen die op je theorie-examen ook terug gaan komen. Je theorie examen oefenen voor de auto is erg belangrijk, aangezien je voor je theorie-examen goed voorbereid moet zijn. Het is namelijk een stuk lastiger dan je denkt.

Zoek naar gratis varianten

Van al deze cursussen en testen zijn er online veel betaalde versies te vinden. Je kunt echter beter even doorzoeken, zodat je een gratis variant vindt. Of je nu wilt oefenen voor je autotheorie, een beroepskeuzetest wil maken of de basisbeginselen van EHBO wilt leren, vrijwel altijd is het mogelijk om dit online gratis te doen.