Gratis auto parkeren

Gratis parkeren. Je auto laten staan voor niks.
Een dagje shoppen in een leuke stad gaat al gauw gepaard met een behoorlijke kostenpost: je hebt een parkeerplaats nodig voor je auto.

Vooral in grote steden is het meestal duur om je auto op een veilige en centrale plaats neer te zetten, terwijl je natuurlijk het liefst je auto ergens voor niets neerzet. Ook als je een avondje naar een concert gaat of het theater bezoekt, komen deze kosten er meestal bij. Gratis parkeren is echter wel mogelijk in veel grote plaatsen, je moet alleen even weten waar je moet zijn. Daarnaast moet je er in sommige gevallen wat extra reistijd met de bus of tram voor over hebben, maar ja, dat is nog altijd goedkoper dan een hele dag je auto in een parkeergarage stallen.

Gratis parkeren in Amsterdam, het kan!

Er even lekker tussenuit om gezellig te winkelen, musea te bezoeken of gewoon een lekker dagje weg. In Amsterdam kan het allemaal. Maar waar zet je dan je auto neer? De kosten van een dagkaart lopen al gauw op tot 30 of zelfs 45 euro. Ondanks dat in Amsterdam bijna onmogelijk lijkt om gratis te parkeren, hebben we toch een paar plekken gevonden waar het wel kan. In Amsterdam-Noord kon je voorheen nog gratis parkeren, nu zijn veel van deze parkeermogelijkheden blauwe zones geworden. Je kan dus nog steeds gratis parkeren, echter wel maar voor beperkte tijd. Je kunt de auto ook in Amsterdam-Zuidoost op sommige plekken gratis parkeren.

Als je het geen probleem vind om een stukje met het openbaar vervoer te gaan, kan je buiten de ring A10 gratis parkeren bij de volgende tram- en busstations:
Spinnerij, Bouwerij 7 in Amstelveen, metro 51 brengt je naar het centrum van Amsterdam
Diemen-Zuid aan de A10, afslag S112, metro 53 brengt je naar het centrum van Amsterdam

Je auto gratis parkeren in Groningen

De stad Groningen heeft ruim voldoende parkeerplaatsen, waarvan er ook veel gratis zijn. Wanneer het geen probleem voor je is om een paar minuutjes te lopen naar het centrum, heb je voldoende keus. Voor een kort bezoek kan je de auto gratis parkeren in de Schilwijken, met de blauwe schijf mag je hier maximaal twee uur staan. Wil je langer gratis parkeren in Groningen? Maak dan gebruik van een van de P+R terreinen:
P+R Kardinge, Kardingerplein 1, 880 plaatsen
P+R Hoogkerk, Groningerweg, 600 plaatsen
P+R Haren/A28, Emmalaan 35, 635 plaatsen
P+R Reitdiep, Professor Uilkensweg, hoek Friesestraatweg, 300 plaatsen
P+R Meerstad, Driebondsweg, 80 plaatsen, dit worden er op termijn 400
Kaartjes voor deze bus kosten zes euro en zijn geldig voor maximaal vijf personen.

Gratis parkeren in Leeuwarden

In Leeuwarden zijn de mogelijkheden voor gratis parkeren beperkt, maar ze zijn er zeker. Het P+R parkeerterrein Transferium Leeuwarden Kalverdijkje biedt je de mogelijkheid om gratis te parkeren en is gelegen aan de oostelijke stadsring. Vanaf Transferium Kalverdijkje neem je de bus 3 naar het centraal station van Leeuwarden, vanaf hier is het nog acht minuutjes lopen naar de binnenstad.

Een dagje Utrecht met gratis parkeren

Utrecht is een ontzettend leuke stad voor een dagje of meerdere dagen weg. Het is natuurlijk zonde als je onnodige kosten maakt om je auto te parkeren. In de meeste wijken moet je betaald parkeren, er zijn echter wel een aantal plaatsen waar je de auto gratis kunt achterlaten. In sommige buitenwijken van Utrecht kan je gratis parkeren. Dan moet je natuurlijk nog wel een stukje met het openbaar vervoer voor je in het centrum bent. Je kunt ook gebruik maken van een aantal P+R mogelijkheden bij stations rondom Utrecht. De P+R mogelijkheden in Utrecht zijn deze:
P+R Utrecht Westraven
P+R Utrecht Papendorp
P+R Utrecht Muziektheater
P+R Utrecht de Uithof
Meer P+R terreinen buiten Utrecht vind je op www.parkeren-utrecht.nl.
Kaartjes om vanaf dit punt met het openbaar vervoer naar Utrecht te gaan kosten vijf euro voor maximaal vijf personen.

Je auto gratis neerzetten in Rotterdam

Op straat parkeren is mogelijk in Rotterdam, maar is erg duur en daarbij weet je nooit zeker of je wel een parkeerplaats kan vinden. Natuurlijk kan je de auto kwijt in een van de parkeergarages in de binnenstad, maar dan lopen de kosten hoog op. De makkelijkste manier om je auto gratis te parkeren, is door hem op P+R Meijersplein te zetten en nog een stukje met de metro te gaan. Er zijn meerdere P+R locaties, maar dan is parkeren niet geheel gratis.