Gratis antivirus programma

De afgelopen jaren is het gebruik van computers enorm gestegen, mede dankzij de mogelijkheden die het internet biedt.

Helaas gaat dit ook gepaard met kwaadwillende mensen die meeliften op deze trend en ook op persoonlijke computers inbreken om zich gevoelige gegevens toe te eigenen. Het is ontzettend belangrijk om een goed antivirus programma op je computer te hebben staan. Hiermee kunnen aanvallen worden gedetecteerd en eventuele virussen die op je computer terecht komen veilig worden vernietigd. Natuurlijk wil je dan wel zeker weten dat je een fatsoenlijke gratis virusscanner installeert die je de zorgen uit handen neemt als het aankomt op internet security.

Avast Free Antivirus

Avast biedt zowel betaalde als gratis antivirus software aan. Als de basisbescherming voor jou voldoende is, heb je met Avast Free Antivirus zeker een goede beveiliging op je computer staan. Door zelflerende beschermingsalgoritmen, eenvoudig wachtwoordbeheer en thuisnetwerkbeveiliging beschermt Avast je computer op meerdere fronten, zonder dat je computer er trager van wordt. Deze software is eenvoudig te installeren en wat ook gemakkelijk is, is dat wanneer er problemen worden gedetecteerd, er meteen wordt verteld hoe je deze op kan lossen. Het gratis antivirus programma van Avast is gebruiksvriendelijk, met één klik op de gebruikersinterface kan je direct de beveiliging van je wachtwoorden en thuisnetwerk controleren.

AVG AntiVirus FREE

Met de gratis virusscanner van AVG heb je software in huis die maximale bescherming biedt tegen virussen. AVG heeft het programma zo gebouwd dat het niet alleen op zoek gaat naar malware, maar je ook informeert over prestatieproblemen. Alles om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruik kan maken van je computer. Mocht je een programma of bestand willen downloaden dat besmet is met een virus, zorgt deze gratis antivirus software ervoor dat het je computer niet eens bereikt. Het eenvoudige ontwerp zorgt voor uitstekend gebruiksgemak en maakt de bediening voor iedereen mogelijk. Nog even kort de toppunten van de gratis virusscanner van AVG:
Blokkeert virussen, spyware en andere malware
Blokkeert onveilige koppelingen en downloads
Blokkeert gevaarlijke bijlagen van e-mails
Je ontvangt realtime beveilingsupdates

Panda Free Antivirus

Deze gratis virusscanner is compatibel met het Windows besturingssysteem. Voor optimale internet security biedt Panda met deze virusscanner eigenlijk alles wat je nodig hebt. Je computer wordt niet trager door het gebruik van dit gratis antivirus programma, Panda Free Antivirus draait namelijk volledig in de cloud. Na de installatie heb je geen zorgen meer over de beveiliging van je computer, doordat updates en instellingen automatisch worden geregeld. Wederom een gebruiksvriendelijke optie voor maximale internet security op je computer.

Ziggo Internetbeveiliging Basis

Ziggo geeft haar klanten een nuttige extra, als klant kan je gebruik maken van gratis internet security die is ontworpen door het Finse beveiligingsbedrijf F-secure. Deze gratis beveiliging is te installeren op één computer per klant. Je bent verzekerd van maximale weerstand tegen virussen, malware, Trojaanse paarden en rootkits. Veilig gebruik van internet dus, niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen in je huishouden die gebruik maakt van je computer.

KPN Veilig

Als klant van KPN kan je een gratis virusscanner op je computer installeren. Deze antivirus software is gemaakt door F-secure, een bedrijf dat gespecialiseerd is in internet security. Niet alleen je computer kan worden beschermd met KPN Veilig, ook je tablet of smartphone wordt door deze software beschermd tegen spyware, malware en virussen. Je kunt het installeren op twee apparaten, of op vijf als je een Premium abonnement hebt Heb je een Internet en TV of Internet abonnement bij KPN? Dan is het gebruik van KPN veilig geheel gratis. Deze gebruiksvriendelijke virusscanner zorgt ervoor dat je na installatie geen omkijken meer hebt naar de online beveiliging van je computer.

Internet security bij XS4ALL

Thuisprovider XS4ALL biedt gratis internet security aan bij de abonnementen. Door de technologie van F-secure worden maximaal vijf apparaten in je huishouden optimaal beschermd tegen virussen en spyware. Als je via internet ongemerkt verdachte applicaties wilt openen, blokkeert Deepguard het internetverkeer. Daarnaast worden onveilige websites geïdentificeerd en worden je gegevens beveiligd tegen identiteitsdiefstal. Als extra optie kan je bepaalde huisregels instellen zodat bijvoorbeeld kinderen online worden beschermd voor content waarvan je liever niet hebt dat ze die zien.

Welke van bovenstaande gratis virusscanners je ook installeert, je bent verzekerd van maximale beveiliging van je computer en andere apparaten.