Gratis af te halen

Ben jij helemaal fan van gratis spullen? Geef jij tweedehands dingen een tweede kans? Of heb je niet zoveel te besteden, maar wil je wel graag leuke spulletjes hebben?

Online zijn er veel mogelijkheden om gratis de meest leuke spullen te scoren. Je staat er nog van te kijken wat mensen aanbieden om gratis op te halen. Of je nou op zoek bent naar leuk speelgoed voor je kinderen, kleren voor jezelf, gereedschap, accessoires noem het maar op, er zijn meerdere websites waarop je hiervoor terecht kan. Lees snel verder want we geven je een aantal tips hoe jij de tofste spullen gratis kan afhalen.

Gratis af te halen via een Marktplaats

Op Nederlandhandel.nl, Marktplaats.nl en Zoekertjeplaatsen.be vind je duizenden advertenties waar goederen en diensten te koop en gratis worden aangeboden. Naast particulieren, verschijnen er ook steeds meer zakelijke aanbieders op Marktplaats, advertenties van deze laatste groep zijn niet zo interessant als je op zoek bent naar dingen om gratis op te halen.

Dagelijks worden er ongeveer 350 000 nieuwe advertenties geplaatst, waarvan een deel ook wordt aangeboden om voor niks af te halen. Waar wacht je dus nog op? Start de zoektocht naar superleuke tweedehands spullen om een plekje in je huis te geven of als je creatief bent ingesteld, dingen die je op kan knappen en zelf kan houden of weggeven. Van speelgoed tot kleding en van tuingereedschap tot fietsen, je vindt eigenlijk alles op Marktplaats. Soms worden de mooiste dingen weggegeven, simpelweg omdat mensen er geen ruimte meer voor hebben of het zonde vinden om het weg te gooien, maar er ook geen geld voor hoeven te hebben. Daarnaast gebeurt het ook wel eens dat een bedrijf of school vanwege de aanschaf van nieuwe spullen, gebruikte spullen weggeeft. Wil je bijvoorbeeld een kantoor aan huis, maar heb je niet het geld om alles nieuw te kopen, dan is een kijkje op Marktplaats ook zeker de moeite waard.

Spullen om gratis op te halen

Op www.gratisoptehalen.nl vind je misschien niet zo’n groot aanbod aan gratis spullen als op Marktplaats, maar het is eveneens een platform waar je ontzettend leuke gratis tweedehands spullen kan afhalen. Van televisies, tot eetkamerstoelen en boekenkasten, er zijn tientallen artikelen om gratis op te halen, misschien wel dichterbij dan je verwacht.

Gratis en voor niets

Op www.gratisaftehalen.nl staan honderden dingen om gratis af te halen bij mensen in de buurt of misschien wat verder weg. Muziekinstrumenten, koffers, spellen, babyspullen, je kan het zo gek niet bedenken of het staat er op. Als je op zoek bent naar specifieke spullen is het zeker de moeite waard om niet alleen de voor vele bekende weg naar Marktplaats te volgen, maar ook op andere websites te kijken. Dan heb je vanzelfsprekend een grotere kans van slagen.

Nog meer online gratis spullen

Naast de genoemde websites zijn er nog meer (grote) platformen waar je zelf producten op kan zetten om gratis op te halen of op zoek kan naar producten om gratis af te halen. Op www.speurders.nl of www.koopplein.nl vind je ook ontzettend veel leuke spulletjes. Daarnaast heb je ook op bijvoorbeeld Facebook voor bijna iedere plaats of wijk wel een aparte pagina waarop spullen worden aangeboden. Handig dus, als je zoveel mogelijk in je eigen omgeving wilt zoeken.

Leuke gratis spullen vind je online

Wat bovenstaande websites gemeen hebben is dat het eigenlijk altijd makkelijk is om tweedehands producten te vinden waar je niets voor hoeft te betalen. Door het selecteren van de maximale afstand die jij wilt afleggen voor je gratis producten, voorkom je onnodige teleurstellingen, of dat je alsnog een tank benzine kwijt bent voor dat ene krukje. Daarnaast geldt natuurlijk in veel gevallen wie het eerst komt, die het eerst maalt. Wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak als je iets hebt gezien wat je echt graag wilt hebben. De meeste gratis af te halen spullen zijn namelijk zo weg. We geven je nog enkele tips:
Ga je grote dingen zoals meubels ophalen? Houd rekening met de afmetingen, het moet natuurlijk wel in je auto passen! Je kunt natuurlijk ook een boedelbak huren.
Ook als je spullen gratis afhaalt mag je kritisch zijn. Is het in het echt toch niet helemaal je ding, je bent niet verplicht om het mee te nemen.